Již tradičně proběhlo předání certifikátů Regionální potravina v Karlovarském kraji. V krajské soutěži získalo ocenění celkem 9 producentů. Mezi oceněnými produkty jsou jak masné a mléčné výrobky, tak i pekařské a cukrářské výrobky či nápoje. Předání certifikátů proběhlo v rámci Svatováclavského vinobraní na hradě Loket.
Více jak 80 produktů, které se do soutěže Regionální potravina v kraji přihlásilo, posuzovala hodnotitelská komise na základě komplexních parametrů a zároveň se soustředila na vazbu k danému regionu, kvalitativní charakteristiky, složení samotného výrobku a samozřejmě na senzorické vlastnosti. Komise posuzovala produkty celkem od 17 výrobců.
Vítězům soutěže Regionální potravina Karlovarského kraje poblahopřáli za Státní zemědělský intervenční fond ředitel Regionálního odboru SZIF Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra zemědělství Jiří Šír.
Přehled oceněných regionálních výrobků zde.