Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Památky a kultura

Festivalovou část letiště chce nájemce změnit na areál se zábavou po celý rok

Část areálu hradeckého letiště, kde se koná tradiční Rock for People a řada jiných menších či větších kulturních akcí, by se v budoucnu mohla změnit na celoroční zábavní zónu pro všechny generace. Společnost Ameba Production, která má na letišti městské objekty v pronájmu, představila své plány, jak by mohl areál fungovat. Vedle zázemí pro již zavedené kulturní akce by zde měla vzniknout i sportoviště, family park a další atrakce pro veřejnost či soukromé firmy.
„Záměr vybudovat v části areálu letiště multifunkční areál, který nabídne kulturní, sportovní a společenské vyžití, rozhodně vítáme. Společnost Ameba Production pana Thomese je dlouhodobým seriózním nájemcem a partnerem města v kulturní oblasti. Spolupráce s ním vždy byla korektní, výborná a bez komplikací. Jedná se navíc o projekt, který má mezinárodní přesah, což by mohlo znamenat vzestup cestovního ruchu i ekonomiky ve městě. Areál by také mohl nabídnout spoustu nových pracovních možností pro hradecké občany. Celý záměr a vizi pan Thomes již představil i zástupcům přilehlých komisí místních samospráv a okolních obcí, kteří neměli k plánům rozvoje této části letiště připomínky a ocenili jeho velmi korektní přístup,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Celý projekt je také v souladu s územním plánem města.
Město s nájemcem zatím již zahájilo jednání. „Řešíme pozemky a nemovitosti, které máme jako město na letišti a které by bylo možné se záměrem pana Thomese propojit. Pravděpodobně bude třeba do některých objektů investovat, a to nejen do údržby, ale zejména do rozvoje. Řešit bude nutné například napojení na inženýrské sítě a podobně,“ doplňuje náměstek primátora pro oblast majetku města Pavel Marek.
Zdroj: Královéhradecký kraj

Nejčtenější kategorie
Chytré město
441
Energetika
499
IT
365
Dotace a Finance
1356
Odpady
246

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze