Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Památky a kultura

Místo chátrající výměníkové stanice moderní komunitní centrum

Od minulého víkendu je v provozu komunitní centrum Skála v městské části Brno – Novém Lískovci.  V centru je v plánu pořádat kulturní akce, jednání zastupitelů, plesy, besedy, setkávání maminek s dětmi i zájmové aktivity typu cvičení nebo šachy. Společenské dění tu naplno vypukne od června. Kapacita centra je 120 lidí. Jeho součástí je také kavárna.
Objekt výměníkové stanice přestal svému účelu sloužit v roce 2009 a od té doby stavba uprostřed sídliště chátrala. Její okolí se v průběhu času stalo oblíbeným místem vycházek, protože skalní podloží poskytovalo dobré podmínky pro růst mnoha druhů rostlin a vznik přírodní zahrádky.
V roce 2015 se podařilo provést směnu majetku mezi městem Brnem a Teplárnami Brno a bývalá výměníková stanice byla svěřena městské části Brno – Nový Lískovec. Rekonstrukce se začala připravovat v roce 2016. Ze tří návrhů zvítězila studie architekta Petra Dobrovolného, který se stal hlavním projektantem stavby. V listopadu 2020 byla stavba dokončena a zkolaudována, otevřena ale může být vzhledem k pandemii covid-19 až nyní.
Město ke vzniku centra kromě pomoci s uspořádáním majetkoprávních vztahů přispělo také finančně. Na zelenou střechu komunitního centra o 262 m2 poslalo necelého půl milionu korun.
Zdroj: Město Brno

Nejčtenější kategorie
Chytré město
441
Energetika
499
IT
365
Dotace a Finance
1354
Odpady
246

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze