Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Památky a kultura

Obnova národní kulturní památky Libušín na Pustevnách se stala muzejním počinem roku

V konkurenci 25 přihlášených projektů byl Libušín oceněn prvním místem jako příkladná aktivita muzea, jejímž výsledkem je vědecká rekonstrukce národní kulturní památky poškozené požárem v roce 2014.  Cena byla udělena v rámci XIX. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis, která se snaží přispět ke všeobecnému zvýšení prestiže muzejních institucí a posílení obecného chápání smyslu jejich existence jako strážců kulturního a přírodního dědictví České republiky. Ceny Gloria musaealis každoročně vyhlašuje společně Ministerstvo kultury ČR, Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s., a Český výbor ICOM, z. s.
„Jsme rádi, že jsme jako Zlínský kraj mohli být u znovuzrození tohoto skvostu,“ uvedla radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za kulturu a školství. Zlínský kraj přispěl na obnovu této kulturní památky částkou 5 milionů korun. „Obnova roubené národní kulturní památky v takovém rozsahu, kvalitě a s využitím tradičních technik a ručního opracování nebyla za posledních 100 let v naší zemi realizována. Podařilo se skloubit tradiční technologie se současnými normovými požadavky a předpisy,“ doplnila Alena Pospíšilová, vedoucí oddělení památkové péče Zlínského kraje.
Zdroj: Zlínský kraj

Nejčtenější kategorie
Chytré město
434
Energetika
491
IT
354
Dotace a Finance
1342
Odpady
246

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze