Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Památky a kultura

Památky pomohou památkám. Prostřednictvím Olomouckého kraje

Charitativní akci, jejímž cílem je přispět na obnovu tornádem poničené galerie v Hodoníně, spustí už brzy Olomoucký kraj. Veškeré vstupné, které o víkendu 31. července až 1. srpna vyberou krajské příspěvkové organizace – jako jsou například muzea či galerie, půjde na pomoc právě do Hodonína.
„Odhadujeme, že se bude jednat o částku v řádech statisíců korun. Chci poděkovat všem lidem, kteří poslední červencový víkend naše příspěvkové organizace navštíví, a pomohou tak lidem, které postihla nevídaná přírodní katastrofa,“ řekl Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje pro kulturu.
Nejde o jedinou pomoc, kterou hejtmanství do sousedního kraje pošle – přímo z rozpočtu zamíří do nejvíce postižených obcí finanční dar v celkové výši 400 tisíc korun a nedávno hejtman zprostředkoval dodávku stavebního řeziva, které jižní Moravě po řádění tornáda zoufale chybí.
„Olomoucký kraj na místě nasadil také svoje hasiče a záchranáře. Jedná se o celý balíček pomoci, který jsme našim sousedům poskytli,“ dodal Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.
Seznam organizací, které se do akce zapojí zde.
Zdroj: Olomoucký kraj

Nejčtenější kategorie
Chytré město
434
Energetika
491
IT
354
Dotace a Finance
1342
Odpady
246

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze