Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Památky a kultura

Památník hornických tradic a důlních neštěstí

Statutární město Most se dlouhodobě hlásí k hornickým tradicím a hornictví jako takovému. Pro uctění hornických tradic, ale i památky jejich obětí bylo navrženo zřídit pietní místo, na jehož absenci dlouhodobě poukazuje část veřejnosti i významné osobnosti a subjekty města Mostu. Výběr vhodného místa vycházel z významu památníku a jeho odkazu a zároveň z charakteru okolního veřejného prostranství.

Takové parametry splňuje jižní okraj náměstí Velké mostecké stávky v centru města. Jde o prostor, který pro tento počin bude reprezentativní a přidá budoucímu památníku na důležitosti, aby odkaz sdělení připomínky hornických tradic v Mostě působil intenzivně a nepřehlédnutelně a zároveň citlivě.

Za účelem získání hodnotného návrhu pro realizaci památníku byla vypsána otevřená výtvarná soutěž, která proběhla na konci roku 2020. Soutěže se zúčastnilo celkem 17 soutěžních návrhů. Vítězem se stal ateliér Jakub Klaska LTD.

Zdroj: Město Most

Tagy: Most, Ústecký kraj, Kultura

Nejčtenější kategorie
Chytré město
440
Energetika
498
IT
365
Dotace a Finance
1353
Odpady
246

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze