Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Památky a kultura

Památník Tomáše Bati sbírá ocenění

Památník Tomáše Bati ve Zlíně si připsal další dvě ocenění. Stal se vítězem ročníku 2020/2021 projektu Má vlast cestami proměn, který přináší svědectví o proměnách zanedbaných míst v místa upravená a užitečná. Prvenství mu patří v celostátním internetovém hlasování veřejnosti a k tomu navíc získal od odborné poroty Cenu souznění. Porota ocenila zdařilou obnovu a rehabilitaci unikátní moderní architektury symbolizující poctu význačné osobnosti meziválečného Československa.
Výstavu Má vlast cestami proměn pořádá spolek Cestami proměn ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad. V rámci výstavy spolek každý rok oceňuje nejhezčí opravy různorodých staveb – od sakrálních objektů, přes obecní úřady, školy, zastávky, multikulturní centra, náměstí a návsi, až po krajinářské úpravy v parcích a sadech.  Zvelebená místa hodnotí jednak široká veřejnost v den zahájení na Vyšehradě a následně po celý rok na webu, zároveň proměnu posuzuje odborná porota architektů pod vedením architekta Josefa Pleskota. Z jeho rukou si také zástupci Památníku převzali letošní ocenění. Partnery výstavy jsou kraje České republiky a spolupracuje na ní řada dalších organizací a institucí.
Výstava Má vlast cestami proměn byla v kompletní sestavě k vidění do konce června na Vyšehradě v Praze, nyní se jednotlivé kolekce rozjely na své tradiční poutě po celé naší zemi a na Slovensko. Zastavovat budou na náměstích, návsích, nádražích či v knihovnách. V průběhu roku budou zajímavosti o vystavených proměnách publikovány na webu výstavy www.cestamipromen.cz.
Zlínská část výstavy je do konce července k vidění v zámecké zahradě v Holešově.
Zdroj: Město Zlín

Nejčtenější kategorie
Chytré město
438
Energetika
496
IT
363
Dotace a Finance
1352
Odpady
246

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze