Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Památky a kultura

V Litoměřicích budou natáčet filmaři

Litoměřice jsou atraktivním městem pro vznik scén do filmů a seriálů, a to nejen v rámci české produkce. Tento týden dorazí do Litoměřic zahraniční štáb, který zde pod vedením filmového režiséra a scénáristy Marco Kreuzpaintnera natočí záběry pro osmidílný thriller Extinction – Zánik. Seriál vznikající pro britský televizní kanál Sky vypráví o mladíkovi, který zažije konec světa a vrátí se zpět v čase. Filmaři si vybrali po Mostě, Postoloprtech a Žatci právě Litoměřice.
„Pro natáčení jsme zvolili litoměřickou Jezuitskou ulici a Jezuitské schody, které v seriálu suplují ulice v Paříži. Do Litoměřic přijíždíme z Mostu, který zase představuje typické východoevropské město. Štáb se zde zdrží do čtvrtka, přičemž hlavní natáčecí den nás čeká ve středu,“ informovala Kristýna Hanušová, lokační manažerka společnosti Czech Anglo Pictures, která s filmaři spolupracuje. Z Litoměřic štáb zamíří do hlavního města, Prahy.
„V termínu od 20. do 22. dubna bude v Jezuitské ulici a dalších přilehlých ulicích omezená možnost provozu a parkování. Děkujeme občanům i návštěvníkům města za shovívavost,“ uvedla Jana Kuchařová z Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích. V České republice točí filmaři po dobu pěti týdnů. Natáčení scén do britského seriálu probíhalo také například v Barceloně, nejvíce pak v domovské Velké Británii.
Zdroj: Město Litoměřice

Nejčtenější kategorie
Chytré město
441
Energetika
499
IT
366
Dotace a Finance
1357
Odpady
247

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze