Místní rozvojTiskové zprávy

Krajský úřad Zlínského kraje získal ocenění Vzdělaný úřad

Krajský úřad Zlínského kraje si ze slavnostního předávání ocenění „Vzdělaný úřad“, které se uskutečnilo v pondělí 27. března v Poslanecké sněmovně v Praze, odvezl bronzovou medaili. Svaz měst a obcí České republiky tím potvrdil, že krajský úřad ve Zlíně zajišťuje veřejnou správu svého území na velmi vysoké úrovni.

Prestižní ocenění je udíleno Svazem měst a obcí České republiky a je určeno úřadům obcí, měst i krajů, které se nejvíce zapojily do vzdělávání v rámci projektu „Efektivní správa obcí“ (ESO). Jeho hlavním cílem je zvýšit kvalitu výkonu veřejné správy v území, a to právě formou nabídky bezplatných školicích aktivit. Udělené ocenění převzala v sídle dolní komory Parlamentu ředitelka Krajského úřadu Zlínského kraje Jitka Hlavačková.

Z ocenění mám radost. Je dalším důkazem, že zaměstnanci našeho úřadu jsou profesionálové. Neustále na sobě pracují a snaží se své znalosti a schopnosti dále rozvíjet,“ říká ředitelka.

Do vzdělávacích aktivit projektu ESO se od jeho zahájení v roce 2018 zapojilo celkem 444 kolegyň a kolegů. „Absolvovali více jak šestnáct tisíc školicích hodin,“ dodává Jana Lapčíková, která má na krajském úřadě na starost personální rozvoj a vzdělávání zaměstnanců.

Program ESO je pouze jednou z dílčích součástí vzdělávání, které musí zaměstnanci úřadu podle zákona povinně absolvovat. „Všichni zaměstnanci mají stanovený plán, který průběžně naplňují. Pro kolegy zajišťujeme velmi pestrou škálu vzdělávacích akcí,“ doplňuje Lapčíková.

Důvod k oslavě mají i na radnicích v dalších městech ve Zlínském kraji. Pomyslnou zlatou medaili si z Poslanecké sněmovny odvezli zástupci Vizovic a Chropyně, stříbrné ocenění získal Rožnov pod Radhoštěm.

Zpracoval: Vladimír Dostálek
Foto a Zdroj: Zlínský kraj