Komunikace s občanyTiskové zprávy

Řekněte Olomouckému kraji, co chcete vylepšit

Napadají vás věci, které by stálo za to zlepšit? Vyplnění dotazníku, kterým chce Krajský úřad Olomouckého kraje zjistit například to, jak jste s jeho prací spokojení, zabere jen pět minut. Není třeba nic tisknout ani posílat poštou. Stačí naskenovat QR kód uvedený u tohoto článku do telefonu a dotazník vyplnit on-line. Nebo využít uvedený webový odkaz a otázky vyplnit v počítači. Nezapadne ani jedna vaše reakce – úřad odpovědi stejně jako vloni vyhodnotí a bude na ně reagovat.

„Protože spokojenost partnerů Olomouckého kraje a jeho občanů je jedním z našich hlavních cílů, chceme formou připraveného dotazníku získat cennou zpětnou vazbu. Je pro nás důležitý každý názor a moc děkuji všem, kteří se zapojili už v loňském roce. Výsledky dotazníků rozhodně nekončí v šuplíku, ale slouží pro zlepšení práce krajského úřadu,“ zdůraznil Lubomír Baláš, ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Letos se dotazníkové šetření týká stejně jako vloni veřejnosti, nově také podnikatelů a krajských příspěvkových organizací. Minulý rok se kraji vrátily stovky vyplněných dotazníků, na které úřad reagoval patřičnými změnami – změněn byl například administrační systém krajských webových stránek, který by se měl pozitivně odrazit i na vzhledu a obsahu stránek. Krajský úřad také na základě vloni vyplněných dotazníků zařadil do nabídky požadovaná témata seminářů pro neziskové organizace a starostům vyšel vstříc, když na společném setkání u příležitosti 20. Konference samospráv reagoval na témata, jež zástupci obcí označili v dotazníkovém šetření za stěžejní.

„Dotazník je zcela anonymní. Vyplnění je možné provést nejpozději do 14. června. Výsledky dotazníkového šetření následně vyhodnotíme a nejpozději do listopadu zveřejníme v měsíčníku Olomouckého kraje a na webových stránkách kraje,“ dodal Luděk Niče, vedoucí odboru kanceláře hejtmana Olomouckého kraje.

Pokud chcete formulář vyplnit na počítači, najdete ho ZDE. K dispozici je také v papírové podobě v budově sídla hejtmanství, kde ho můžete na místě vyplnit a odevzdat.

QR kód pro vyplnění

Foto a Zdroj: Olomoucký kraj