Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Akce

Konference GDPR 2022

V současné době digitalizace se ne vždy daří, aby byly ve veřejných agendách respektovány požadavky na ochranu osobních údajů. Uvedl to předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů Jiří Kaucký během zahájení letošní mezinárodní konference GDPR 2022. Tu pro odbornou veřejnost uspořádal Spolek pro ochranu osobních údajů.

V současné době digitalizace se ne vždy daří, aby byly ve veřejných agendách respektovány požadavky na ochranu osobních údajů. Uvedl to předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů Jiří Kaucký během zahájení letošní mezinárodní konference GDPR 2022. Tu pro odbornou veřejnost uspořádal Spolek pro ochranu osobních údajů.

Dopolední část konference byla věnována nejen významu a praktickému fungování Evropského sboru pro ochranu osobních údajů, ale také např. roli a pozicím mezi pověřenci pro ochranu osobních údajů a manažery kybernetické bezpečnosti. Předseda Senátu Nejvyššího správního soudu Tomáš Rychlý se ve svém vystoupení věnoval vztahu mezi obecným nařízením a českým adaptačním zákonem o zpracování osobních údajů. Upozornil přitom na skutečnost, že české právo je zcela unikátní, protože jedině v oblasti ochrany osobních údajů je zákonem nařízeno, aby správní úřad v případě porušení zásad nakládání s osobními údaji ze strany orgánů veřejné moci a veřejných subjektů upustil od uložení správního trestu. Dalšími tématy, která byla na konferenci diskutována, byla např. právní praxe s využíváním biometrických podpisů, předávání osobních údajů mimo prostor Evropské unie, ale také velmi aktuální téma digitální agendy v evropském hospodářském prostoru.

Úřad pro ochranu osobních údajů měl na mezinárodní konferenci GDPR 2022 vysoce reprezentativní zastoupení. Konference se kromě předsedy Jiřího Kauckého, místopředsedů Petra Jägera a Josefa Prokeše zúčastnili i paní Miroslava Matoušová, Aleš Pořízka a specialista ÚOOÚ pro forenzní analýzu a kybernetickou bezpečnost pan Jaromír Kuba.

Foto: ngstranky
Zdroj: Úřad pro ochranu osobních údajů

Nejčtenější kategorie
Chytré město
447
Energetika
513
IT
381
Dotace a Finance
1388
Odpady
251

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze