Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Památky a kultura

Kraj Vysočina se účastnil zahájení českého předsednictví v Bruselu

Od července převzala Česká republika na půl roku předsednictví v Radě EU. Kraj Vysočina nechyběl u symbolického předání štafety mezi Francií a Českem, které se uskutečnilo v sobotu 2. července v Bruselu při běžeckém závodě na legendárním stadionu Trois Tilleuls, kde v roce 1952 překonal Emil Zátopek světový rekord v běhu na 10 km. Osobnost Emila Zátopka a jeho přátelství s francouzským běžcem Alanem Mimounem se staly hlavním mottem zahájení českého předsednictví v Bruselu. Organizátoři proto připravili pro asi čtyři stovky amatérských běžců Běh přátelství ve dvojicích na 2x 2,5 km, o startovní výstřel se postarala vysočinská rodačka a držitelka světového atletického rekordu v běhu na 800 m Jarmila Kratochvílová.

Tretry obuli nejen amatérští běžci, ale také diplomaté z Česka, Francie, Slovenska i Polska, představitelé českých i evropských institucí nebo zástupci českých regionů. Na start Zátopkova běhu se postavil i hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek a náměstkyně hejtmana Hana Hajnová, kteří hrdě odstartovali i doběhli do cíle s vlajkou Kraje Vysočina. Kromě aktivní běžecké účasti se Vysočina na bruselském stadionu Tři lípy postarala také o doprovodný program. Malé i velké závodníky nadchla laserová biatlonová střelnice, kterou kraj s předstihem lákal na Mistrovství světa v biatlonu, které na ve Vysočina Areně uskuteční v únoru 2024. Energii po běhu mohli závodníci doplnit rakytníkovým sirupem a medovými placičkami z Vysočiny.

Foto a zdroj: Kraj Vysočina

Nejčtenější kategorie
Chytré město
441
Energetika
499
IT
366
Dotace a Finance
1357
Odpady
248

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze