Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Akce

Značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje obdrželo devět produktů

Značka Regionální potravina Moravskoslezského kraje je prestižní ocenění udělované Ministerstvem zemědělství ČR. Letos se do soutěže v Moravskoslezském kraji přihlásilo 43 výrobců s celkem 145 produkty. Hodnotící komise udělila 9 značek Regionální potravina, další 3 produkty získaly Cenu hejtmana. 

„Ocenění Regionální potravina je pro podnikatele velkým povzbuzením. Tato soutěž je určená pro malé a střední firmy, které to mají v konkurenci s velkými podniky velmi těžké. Proto je skvělé, že můžeme upozornit i na malé farmy, rodinné podniky a menší producenty z našeho kraje, kteří mají jedinou šanci, jak prosperovat: svou práci dělají poctivě a srdcem,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj Jan Krkoška a prozradil, že vítězové si svá ocenění osobně převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci akce Pojez Fest v Karlově Studánce v polovině srpna.

Vítězové soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2022:

Držitelé ocenění Regionální potravina získávají právo na vítězném produktu umisťovat logo Regionální potraviny, a to po dobu 4 let. Pro koncového zákazníka je tato značka upozorněním na kvalitu a výjimečnost výrobku. To potvrdil i zástupce Farmy Bezdínek, která ocenění získala v minulém roce: „Máme radost z každého zákazníka, který upřednostní při svém nákupu lokální zeleninu. Zeleninu, která musí především chutnat. Za každým takovým produktem je příběh spojený s poctivou prací, podporou místní zaměstnanosti a ochranou životního prostředí. Značka Regionální potravina je oceněním prémiové chuti a kvality našich rajčat. Z hlediska marketingu nám dopomáhá k pěkným výstupům v médiích a pro zákazníka je známou a důvěryhodnou značkou. Pomáhá měnit nákupní preference a napomáhá v orientaci zákazníkům, kteří se zaměřují na kvalitu a čerstvost produktů,“ řekla marketingová manažerka Farmy Bezdínek Monika Zábojníková s tím, že ocenění vloni získal jejich Hranáček – rajčata cherry polodlouhá červená.

Kromě titulů Regionální potravina byly letos opět uděleny Ceny hejtmana. Získaly je Šunka od kosti uzená z produkce Řeznictví a uzenářství Latoň z Chlebičova na Opavsku, dále Slezský medovník od šilheřovických včelařů Medoo Silesia a ovocná pomazánka Jahody od společnosti Solertus.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství ČR. Značku administruje Státní zemědělský intervenční fond. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců.
Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy, určená je pro malé a střední podniky. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců.
V Hodnotitelskou komisi tvoří zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Potravinářské komory, Agrární komory a příslušného krajského úřadu.

Více na stránkách Regionální potravina.

Foto a zdroj: Moravskoslezský kraj

Nejčtenější kategorie
Chytré město
443
Energetika
504
IT
369
Dotace a Finance
1365
Odpady
249

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze