Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

AkceDoprava a InfrastrukturaPamátky a kultura

Kulturní centrum v Klášterci nad Ohří je Komunální projekt roku 2022

Kulturní centrum v Klášterci nad Ohří se stalo Komunálním projektem roku 2022. Zvítězilo v letošním velmi silném ročníku tradiční soutěže, do kterého se přihlásilo 88 projektů z měst a obcí z celé České republiky. Nositelem projektu Kulturního centra Klášterec nad Ohří je starosta města Štefan Drozd.

Výsledky zazněly v pražském Obecním domě pod záštitou a za účasti místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše.

Soutěž Komunální projekt roku 2022 se koná od roku 2015. Má devět kategorií podle toho, jak fungují a co mají na starosti jednotlivé městské a obecní samosprávy. Jedná se o kategorie Sociální projekt roku, Děti a rodiče, Veřejná zeleň, Kulturní a vzdělávací činnost, Odpadové hospodářství, Utváření veřejného prostoru, Chytrá obec, Ekologický projekt roku a Trvale udržitelný projekt roku. S vítězstvím v každé kategorii i celkovým prvenstvím je spojena finanční odměna 20 tisíc a 30 tisíc Kč. Nejvíc přihlášek, a to 26, letos přišlo v kategorii Utváření veřejného prostoru. Uděluje se také Cena ministra pro místní rozvoj.

MULTIFUNKČNÍ CENTRUM PRO VŠECHNY GENERACE NÁVŠTĚVNÍKŮ

Kulturní centrum v Klášterci nad Ohří vzniklo modernizací a dostavbou původního kulturního domu. Nové energeticky úsporné kulturní centrum je středisko setkávání obyvatel i návštěvníků napříč generacemi. Kulturní dům i knihovnu využívají studenti gymnázia, slouží jako zázemí seniorským spolkům a spolkům osob postižených civilizačními chorobami, ochotníkům či hudebníkům. Místo zde našlo i knihkupectví a gastro s dětskou hernou. Vznikly prostory pro workshopy, veřejná setkání či konference.

Foto zdroj: e-Chomutovsko

Nejčtenější kategorie
Chytré město
441
Energetika
499
IT
366
Dotace a Finance
1357
Odpady
248

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze