Newsletter

Dostávejte to nejzajímavější ze světa veřejné správy i v našich newsletterech.

* Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Místní rozvojPamátky a kultura

Rekonstrukce kulturně-vzdělávacího centra REPRE se posouvá

Rada města Mostu na včerejší schůzi rozhodla doporučit zastupitelům, aby bylo schváleno zrušení zadávacího řízení k veřejné zakázce na rekonstrukci kulturně-vzdělávacího centra REPRE v Mostě. Důvodem předložení návrhu jsou vysoké náklady, enormní růst cen stavebních materiálů a energií, nejistá výše dotace na plánovanou rekonstrukci REPRE.

„Nejnižší nabídka na rekonstrukci, kterou město Most obdrželo, činila 888.675.710,00 Kč bez DPH, což je o 122.575.710 Kč bez DPH více, než město původně předpokládalo. Bohužel jsme po několikaleté přípravě této veřejné zakázky soutěžili výběr zhotovitele v té vůbec nejhorší době, kdy ceny stavebních materiálů a prací raketově vzrostly o desítky procent, a proto je cena vítězné nabídky takto vysoká. Já i kolegové radní věříme, že se naplní prognózy odborníků a ceny ve stavebnictví opět klesnou v první polovině roku 2022. Na přelomu měsíce března a dubna bychom veřejnou zakázku na rekonstrukci REPRE chtěli opětovně vyhlásit. V tuto dobu bychom měli už mít na jisto vykomunikovanou i dotační podporu na úrovni zhruba 200 milionů korun,“ informoval primátor města Mostu Jan Paparega.

Pokud tedy zastupitelé na svém jednání dne 18. listopadu 2021 schválí zrušení zadávacího řízení, rozhodně to neznamená konec plánované rekonstrukce objektu REPRE. Město plánuje upravit zadávací podmínky k této pro centrum zásadní veřejné zakázce a vyhlásit nové zadávací řízení. Od nového zadávacího řízení město očekává více konkurenční prostředí, tedy účast vyššího počtu dodavatelů v soutěži a dosažení výhodnější ceny.

Zdroj: Město Most

Nejčtenější kategorie
Chytré město
441
Energetika
499
IT
366
Dotace a Finance
1357
Odpady
248

Nezmeškejte žádné informace!

Přihlaste se k odběru newsletteru a buďte stále v obraze