Newslettery

PromoNews

Výběr toho nejzajímavějšího za posledních 14 dní do vaší emailové schránky.

2x měsíčně

PromoDay

Přehled nejnovějších článků. Každý pracovní den do vaší schránky.

5x týdně

Představujeme vám

Výběr z těch nejzajímavějších rozhovorů s představiteli veřejné správy.

1x měsíčně

Přehled nadcházejících konferencí, soutěží, školení na následující měsíc.

1x měsíčně

Kliknutím na „Odebírat“ souhlasíte s našimi zásadami o Ochraně osobních údajů a zasíláním pravidelných newsletterů. Odhlásit se můžete kdykoliv.

Tiskové zprávyZdravotnictví

Kraj Vysočina: Mapa ordinací praktických lékařů, kde očkují proti covidu

Vedle šesti krajských a dvou soukromých očkovacích center se na Vysočině do očkování populační skupiny 70+ postupně zapojují i ordinace praktických lékařů. Kraj Vysočina připravil z dostupných informací od Sdružení praktických lékařů přehlednou mapu těchto registrovaných ordinací. „Na Vysočině fungují více než tři stovky ordinací praktických lékařů, přes 60 % z nich má zájem očkovat své pacienty a jejich počet v čase roste. Do jedenácti zavezlo ministerstvo zdravotnictví minulý týden vakcíny AstraZeneca, dalších šest ordinací očkuje vakcínami, které ze svých center stáhl Kraj Vysočina. Důvodem bylo mimo jiné i urychlení očkování spoluobčanů registrovaných přímo u svých praktických lékařů,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Mapa připravených a zapojených ordinací do očkování proti COVID-19 je k dispozici na www.ockovanivysocina.cz.
    Mapa byla vytvořena z dat krajského odboru zdravotnictví a přehledu ordinací, který sdílelo krajské Sdružení praktických lékařů v první polovině března. Mapa je pouze orientační, informace v ní se průběžně aktualizují. „Mapu je třeba chápat jako nástroj, který jsme v čase připraveni pravidelně aktualizovat, budeme operativně reagovat na změnu stavu konkrétních pracovišť, přivítáme zpětnou vazbu ze strany ordinací,“ uvedl Martin Tejkal z oddělení GIS Krajského úřadu Kraje Vysočina.
    Informace týkající se očkování v Kraji Vysočina vč. mapy očkujících ordinací jsou dostupné na webové stránce www.ockovanivysocina.cz nebo ZDE.
    Zdroj: www.velkobitessko.cz