AkceTiskové zprávy

Přihlašování do druhého ročníku ocenění Společnost přátelská k zaměstnávání osob 55+ začalo

Hlavním cílem projektu je ocenit společnosti, které kladou důraz na zaměstnávání osob ve vyšším věku (55+ let), mají nastavený systém postupného odchodu do důchodu, případně zaměstnávají osoby v seniorském věku. Přínos soutěže je také v propagaci příkladů dobré praxe a zviditelnění společností, které dokážou pracovat s metodami udržování a podporou pracovních schopností starší generace. Soutěž vyhlašuje Královéhradecký kraj a Pakt zaměstnanosti Královéhradeckého kraje.

Ocenění je jednou z kategorií soutěže Buďte inspirací v Královéhradeckém kraji. Záštitu nad ním převzal královéhradecký hejtman Martin Červíček a Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Přihlášky je možné podat od 1. dubna do 31. května. Vyhlášení vítězů se uskuteční 3. října tohoto roku.

Soutěžní kategorie jsou:

• malá společnost 0–49 zaměstnanců
  • střední společnost 50–249 zaměstnanců
  • velká společnost nad 250 a více zaměstnanců

Soutěže se mohou zúčastnit:

• podnikatelské subjekty
  • veřejná a státní správa
  • neziskové organizace

Zájemci se mohou přihlásit vyplněním soutěžního dotazníku do 31. května 2023.

Povinné podmínky pro účastníky:

• historie – existence společnosti 1 rok a déle
  • sídlo společnosti nebo její pobočky se nachází na území Královéhradeckého kraje
  • do soutěže se nemohou přihlásit vítězové (1. místo) všech kategorií minulého ročníku soutěže

Ocenění pro vítěze:

• originální ocenění z dílny studentů a pedagogů Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku, Hradec Králové
  • pamětní list s uvedením kategorie a pamětní medaile
  • mediální prostor v partnerských médiích pro každého vítěze
  • vouchery na vzdělávání:

– studium MBA se specializací pro HR managera od Svazu personalistů ČR – kategorie velká firma- vzdělávací kurz od společnosti MARLIN, s.r.o. – kategorie střední firma- voucher na vzdělávací akci Krajské hospodářské komory KHK dle výběru vítěze – kategorie malá firma

• vstupenky do Safari Park Dvůr Králové od společnosti ZOO Dvůr Králové a.s.
  • dárková taška včetně vstupenek od společnosti STEZKA KORUNAMI STROMŮ KRKONOŠE s.r.o.

Hodnocení účastníků soutěže:

Výhercem ocenění v každé kategorii se stane společnost s nejvyšším počtem bodů v kritériích hodnocení. Hodnoceny budou dvě oblasti:

• Strategie v oblasti lidských zdrojů (váha 30 %) – do této kategorie spadá oblast Vzdělávání managementu firmy týkající se práce se zaměstnanci 55+ a Personální strategie ve vztahu k Age managementu
  • Výhody pro zaměstnance 55+ (váha 70 %) – do této oblasti spadají oblasti Přechod na jinou pracovní pozici odpovídající věku zaměstnance; Vzdělávání pro osoby 55+ nad rámec vzdělávacího systému společnosti; Flexibilní formy zaměstnávání pro osoby 55+; Aktivní podpora mezigenerační spolupráce; Uvolnění pracovníků s ohledem na zajištění péče o osobu blízkou

V rámci soutěže bude vyhlášen vždy jeden vítěz v dané soutěžní kategorii.

Kompletní přehled přihlášených a výherců bude zveřejněn na webu Zaměstnaný region, kde se můžete prozatím podívat na výsledky prvního ročníku soutěže.

Výhercům bude toto ocenění předáno při slavnostním vyhlášení vítězů 3. října 2023. Termín slavnostního vyhlášení a místo bude upřesněno v průběhu soutěže.

Foto a Zdroj: Královéhradecký kraj

Štítky